Pakurikääpä lähetetään ykkösluokassa, eli Suomen Posti takaa että sen pitäisi ehtiä jouluksi. -muokkaus- Tänä vuonna kirjeet jotka lehtevät 18.12. ovat viimeiset jotka virallisesti ehtivät enää jouluksi.  Pakurikääpä on sikäli hyvä ja eettinen joululahja että se on suomalainen pienyrityksen tuote, ja siinä työllistyy suomalainen kerääjä, suomalainen pakkaaja, ja suomalainen lähettäjä.

HUOM. lähettäjä on joululomalla 22.12. – 26.12. Postittaminen jatkuu 27.12. Hyvää joulua!

Pakurikäävän terveellisyydestä kiistellään samaan malliin kuin mustikan terveellisyydestä, eli niin että kaikki osapuolet tietävät että se on voimakas luonnonvarainen antioksidantti, mutta asiasta ei ole riittävästi lääketeollisuuden teettämiä ns. tutkimuksia ja dokumentteja, jotka toteaisivat tämän olevan totta, ja näinollen ei virallisesti saisi väittää esimerkiksi että “marjat ovat terveellisiä”. Kuitenkaan kukaan ei kiistä etteikö Pakurikääpä olisi maailman vahvin luonnonvarainen antioksidantti. Koska se on.

Antioksidantit, fytoravinteet, betuliini, adaptogeenit, ym. ovat olleet muodissa terveystietoisten ihmisten piirissä milloin enemmän, milloin vähemmän. Pakurikääpä sisältää niitä kaikkia. Useat yksittäiset pakurin ainesosat on todettu laboratorio-olosuhteissa vaikuttavan erittäin suotuisasti syövän torjumisessa, edistävän hermoston kasvua, DNA:n korjaamisessa, ym. mutta näistä vaikutuksista ei olla tehty laajamittaisia populaatiotason pitkäaikaisia ihmiskokeita, siksi pakurikääpää myyvät pienyritykset eivätkä isot lääkeyhtiöt. Pakurikääpä on myös vaikea patentoida, kun se kasvaa itsepäisenä villissä luonnossa.

Pakurikääpää on käytetty laajamittaisesti Kiinassa, Japanissa, Venäjällä, Kanadassa, ja tietty myös Suomessa, tuhanisa vuosia. Kansanlääketiede tuntee sen parantavat vaikutukset, ja sille on annettu lempinimiä kuten “metsän timantti”. Suomessa pakurikääpä on nykyään ehkä parhaiten tunnettu sota-ajan kahvinkorvikkeena, joka jo vihjailee minkälaisen makuisesta tuotteesta on kyse.

Pakurikääpätee on hieman kitkerä (kuten kahvi), mutta pehmeä (kuten tee) kuuma juoma joka sopii mainiosti talviseen iltaan, ja koska se ei sisällä kofeiinia, siitä ei mene yö-unetkaan. Tee itsellesi tai läheisellesi palvelus ja kokeile :)