PAKURIKÄÄPÄ ................19,95€
Suomalainen pakurikääpä pohjoisesta, Jauhettu. Kansanlääkkeenä kauan tunnettu pakurikääpätee oli pula-aikana kahvinkorviketta, nykyisin yksi maailman kiinnostavimmista "superfoodeista". Toimitusaika: 2-5 työpäivää
Nimi:
Sähköposti:
Osoite:
Postinro:
Postitoimipaikka:
Määrä:
100g Pakurikääpäjauhe: 19.95€
Toimituskulut: 4.95€
Yhteensä: 24.95€

8 articles Tag pakurikääpä

Pakurikääpä

Pakurikääpä on lehtipuiden lahottajasieni, joka on Suomessa suhteellisen yleinen. Se leviää pakkasen halkaisemiin puihin, ja se tappaa puun yleensä 5-7 vuodessa. Rungon ulkopuolelle kehittyy tunnuksenomainen musta, puumainen, möykkyinen pakuri, joka kerätään, kuivatetaan, ja jauhetaan. Varsinainen kääpä eli sieni asuu puun tuohen alla, ja sitä ei kerätä. Pakurikääpä on ympäri maailman tunnettu kansanlääkkeenä, ja käytettiinpä sitä laajamittaisesti Suomessakin kahvinkorvikkeena sota-aikana, mutta vasta viime vuosina ollaan innostuttu pakurikäävästä “superfoodina”. Pakurikääpä on voimakkain luonnossa esiintyvä antioksidantti, minkä nykytiede …

Continue reading →

Enää ei ehdi jouluksi, saa toki silti tilata!

Pakurikääpä lähetetään ykkösluokassa, eli Suomen Posti takaa että sen pitäisi ehtiä jouluksi. -muokkaus- Tänä vuonna kirjeet jotka lehtevät 18.12. ovat viimeiset jotka virallisesti ehtivät enää jouluksi.  Pakurikääpä on sikäli hyvä ja eettinen joululahja että se on suomalainen pienyrityksen tuote, ja siinä työllistyy suomalainen kerääjä, suomalainen pakkaaja, ja suomalainen lähettäjä. HUOM. lähettäjä on joululomalla 22.12. – 26.12. Postittaminen jatkuu 27.12. Hyvää joulua! Pakurikäävän terveellisyydestä kiistellään samaan malliin kuin mustikan terveellisyydestä, eli niin että kaikki osapuolet tietävät …

Continue reading →

Mitä pakurikääpä sisältää?

Sisältää 215 erilaista fytoravinnetta. Erittäin voimakas adaptogeeni, jota voidaan käyttää suuriakin määriä vailla haitallisia taikka epätasapainottavia sivuvaikutuksia. Viimeisen 35 vuoden kuluessa tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta, joissa on huomattu mm. pakurikäävän anti-virus, anti-sieni, anti-syöpä ominaisuudet. Pakurikäävän antioksidanttilukema joten ORAC-luku on huikea 52 000. Vertailukohtana esimerkiksi mustikan ORAC-luku onkin vain 2400. Tässä vertailussa saatetaan todeta kuinka voimakkaasta antioksidantista tässä onkaan kyse. Pakurikääpä pitää sisällään mm. betuliinia sekä betuliinihappoa, mitä käytetään useissa lääkkeissä. Sisältää runsaasti B-vitamiineja Sisältää …

Continue reading →

Pakurikääpä käyttörajoitukset

Älä käytä pakuria antibioottikuurin aikana, äläkä veren hyytymistä estävien lääkkeiden kanssa, koska ne saattavat toimia pakurikäävän vastavaikuttajina. Yleensä seurauksena on huono olo. Jos sinulla tulee huono olo kun olet juonut pakurikääpäteetä, mieti hetki, voisiko joku näistä köyttörajoituksista koskea sinua? Se voi lisätä verenohennuslääkkeiden vaikutusta ja yhdessä insuliinilääkityksen kanssa verensokeritasojen liiallista alenemista. Pakurikääpä tehostaa solujen transkriptiotekijä PPARy:n toimintaa, mikä joutuu yllä sokeritasapainoa sekä rasvasolujen säätelyä. Tästä syystä odotetaan, että pakurikääpä vaikuttaisi lääkkeenä myönteisesti esimerkiksi 2-tyypin diabeteksen ja …

Continue reading →

Pakurikääpä sisältää fytoravinteita

Pakurikääpä pitää sisällään 215 erilaista fytoravinnetta. Pakurikäävästä on viimeisen 35 vuoden aikana tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta. Mm. tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 suorittamat tutkimukset osoittivat, että pakurikäävän avulla pyritään vastustaa viruksia, sieniä sekä kasvaimia. Koivun kuoresta pakurinkääpään on tiivistynyt koivuhartsia elikkä betuliinia, joka on bakteereja tappava aseptinen liuos. Betuliinia käytetään jo nykyään lääkkeiden valmistamiseen ja sen onkin tutkimuksissa huomattu olevan ihmiselle huomattavan turvallinen. Pakurikääpä on yksi parhaista antioksidanteista eli siis se puolustaa tehokkaasti solujamme …

Continue reading →

Pakurikäävän ORAC-luku

Pakurikäävän ORAC-luku on kuin onkin korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). ORAC-arvo kertoo, minkä verran tietty ruoka-aine pitää sisällään antioksidantteja. Vertailukohtana esimerkiksi mustikan ORAC-luku on vain 2400. Tässä vertailussa saatetaan todeta kuinka voimakkaasta antioksidantista tässä onkin kyse. Pakuri onkin voimakas adaptogeeni, yleiskuntoa vahvistava aine, jota voi käyttää pitkiäkin aikoja vailla haittavaikutuksia. Pakurissa onkin poikkeuksellisen suuria määriä superoksididismutaasia (SOD), entsyymiä, mikä onkin kenties eräs kehomme voimakkaimmista antioksidanteista. Pakurikäävän antioksidanttien teho onkin suurempi kuin minkään muun tunnetun marjan, …

Continue reading →

Pakurikääpä Suomen metsistä

Pakurikääpä on luonnonvarainen sieni joka on hyvinkin yleinen Suomessa, n. joka kymmenennestuhannes koivu, leppä, pihlaja, tai pyökki pitää kyljessään tätä lahottajasientä. Se tumma iso möhkäle jota pakurikääväksi sanotaan, ei oikeastaan ole itse kääpä, vaan se on käävän aiheuttama kasvannainen, ja tämän teksnisen yksityiskohdan takia pakurikääpä ei kuulu jokamiesoikeuksien piiriin, johon sienet, marjat, jne. kuuluvat. Kasvannaisista ei erikseen mainita mitään erioikeuksia, eli jos keräät metsästä pakurikääpää, sinulla pitää olla maanomistajan lupa. Yleensä jos lupaan viedä vähän …

Continue reading →

Pakurikääpä ja historia

Pakurikääpä ja historia

Pakurikääpä on luontoharrastajien parissa suosittu raaka-aine. Asiaan vihkiytyneet kertovat pakurikäävän olevan ns. adaptogeeni, joka pitää sisällään lukuisia hyvinvointia edistäviä ainesosia. Pakurikäävästä voi mm. keittää teetä vai käyttää tätä alkoholiuutteiden eli tinktuuroiden valmistamiseen. Ainakin Venäjällä sitä käytetään kansanlääkinnässä ja Japanissa oletetaan pakurille isoja markkinoita, puhumattakaan Kiinan pitkästä historiasta pakurikäävän kanssa. Kiinassa pakurikäävän herbalistinen käyttöhistoria ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja vaikutustensa ansiosta tätä onkin kutsuttu yrttien kuninkaaksi. Perinnetiedon mukaan käytetään ylläpitämään hyvinvointia sekä pidentämään ikää. Suomessa …

Continue reading →