Älä käytä pakuria antibioottikuurin aikana, äläkä veren hyytymistä estävien lääkkeiden kanssa, koska ne saattavat toimia pakurikäävän vastavaikuttajina.

Yleensä seurauksena on huono olo. Jos sinulla tulee huono olo kun olet juonut pakurikääpäteetä, mieti hetki, voisiko joku näistä köyttörajoituksista koskea sinua?

Se voi lisätä verenohennuslääkkeiden vaikutusta ja yhdessä insuliinilääkityksen kanssa verensokeritasojen liiallista alenemista. Pakurikääpä tehostaa solujen transkriptiotekijä PPARy:n toimintaa, mikä joutuu yllä sokeritasapainoa sekä rasvasolujen säätelyä. Tästä syystä odotetaan, että pakurikääpä vaikuttaisi lääkkeenä myönteisesti esimerkiksi 2-tyypin diabeteksen ja rasva-aineenvaihdunnan häiriön eli dyslipidemian hoidossa. Jos henkilö on allerginen esimerkiksi penisilliinille, pakurikääpä voi myöskin aiheuttaa allergiaoireita. Tämä ei tämän lisäksi sovellu sieniallergiasta kärsiville henkilöille, mitkä voivat saada tästä yliherkkyysongelmia. Yleensä pakuri on hyvin siedettyä, eikä tämä akkumuloidu myrkkyvaikutuksina elimistöön. Antibiootteja, penisilliiniä taikka suonensisäistä glukoosia ei tule käyttää yhtä aikaa pakurikäävän kanssa, sillä ne toimivat tämän vastavaikuttajina.