Pakurikäävän ORAC-luku on kuin onkin korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). ORAC-arvo kertoo, minkä verran tietty ruoka-aine pitää sisällään antioksidantteja. Vertailukohtana esimerkiksi mustikan ORAC-luku on vain 2400. Tässä vertailussa saatetaan todeta kuinka voimakkaasta antioksidantista tässä onkin kyse. Pakuri onkin voimakas adaptogeeni, yleiskuntoa vahvistava aine, jota voi käyttää pitkiäkin aikoja vailla haittavaikutuksia. Pakurissa onkin poikkeuksellisen suuria määriä superoksididismutaasia (SOD), entsyymiä, mikä onkin kenties eräs kehomme voimakkaimmista antioksidanteista.

Pakurikäävän antioksidanttien teho onkin suurempi kuin minkään muun tunnetun marjan, yrtin vai mausteen. Pakurikäävän ORAC-luku (52452) onkin jokaisesta korkein mistään tiedetyistä ruoka-aineista. ORAC-luvulla kuvataan antioksidanttien tehokkuutta, esimerkiksi mustikan ORAC-luku onkin 2400. Antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta, näiden on ajateltu toisen muassa parantavan ihon kuntoa ja pidentävän ikää.